De Baanbreker biedt uw kind een veilige omgeving. Met zijn allen volgen wij onze schoolregels. Hierin staat beschreven hoe de kinderen met elkaar, met de leerkrachten en met elkaar en elkaars spullen omgaan. De regels worden regelmatig besproken en hangen in alle groepen.
Samenwerken stimuleert de kinderen. Coöperatief leren speelt daar heel goed op in. Wij werken met groepjes, schouder- en oogmaatjes en geven de kinderen daarbinnen verschillende rollen als leider, volger, begeleider, presentator, etc. Hier voelen kinderen zich veilig bij, maar het samenwerken zorgt ook voor veel duidelijkheid. Als uw kind even iets niet begrijpt, is het heel fijn als het mag samenwerken met een maatje.
Onze leerlingen zijn op het voortgezet onderwijs andere klasgenoten echt een stap voor in goed kunnen samenwerken.
Op onze school hebben wij de veiligheid en het welzijn van uw kind voorop staan. We werken met trots aan een veilig en ondersteunend schoolklimaat door middel van onze Orka-methodiek. Deze aanpak loopt door van groep 1 tot en met groep 8 en helpt kinderen om bewust keuzes te maken in hun gedrag, waarbij ze leren van voorbeelden van superhelden waarmee ze zich kunnen identificeren.
De Orka-methodiek richt zich op het vroegtijdig signaleren en herkennen van bepaald gedrag, zodat we kinderen kunnen begeleiden bij het maken van positieve keuzes. Door te investeren in sociale vaardigheden op een preventieve manier, zorgen we ervoor dat kinderen deze vaardigheden kunnen inzetten wanneer dat nodig is. Deze methode bevat ook groepsvormingsactiviteiten die de band tussen de leerlingen versterken.
Een van onze belangrijkste kernwaarden. Wanneer kinderen zich veilig voelen komen zij tot ontwikkeling. Op De Baanbreker is een gediplomeerd vakspecialist Veiligheid. Deze leerkracht ondersteunt het team en de leerlingen in het creëren van een veilige schoolomgeving.